Tietoa ryhmätoiminnasta

Tutustu toimintaan

Pieniä tekoja – Terveydeksi!

Moikka, mitä kuuluu? Miten olet jaksellut? 🙂

Näitä kysymyksiä on hyvä pysähtyä toisinaan kysymään myös itseltään. Hyvinvointi on monitahoinen asia, josta voimme saada käsityksen pohtimalla kokemustamme toimintakyvystämme elämän eri osa-alueilla. Millaisia asioita olet viime aikoina tehnyt ja millaisia rutiineja arjessa on ollut helppo viime aikoina ylläpitää? Tai ovatko rutiinit kenties hetkellisesti hukassa eikä arki vastaa sitä, mitä siltä ehkä toivisi tulevaisuudessa?

Monille yhdessä juttelu ja ideointi antaa sopivasti uutta näkökulmaa arjessa askarruttaviin asioihin. Omaa suhdetta ja tilannetta on hyvä tarkastella rauhassa ennen kuin aiheita lähtee uteliaasti tutkailemaan porukalla. Ohjaajana kannustamme sinua pysähtymään ja pohtimaan hetken esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

 • Millaisia ajatuksia päiviin mahtuu, miten käsittelet stressiä?
 • Mitkä keinot ja tavat auttavat arjen rytmittämisessä ja asioiden hoitamisessa?
 • Millaista ruokarytmiä on luonnollisinta toteuttaa arjen keskellä?
 • Millaisesta liikkeestä ja tekemisestä tykkäät?
 • Entä millaiset arjen askareet ja tekemiset antavat virtaa?

Kysymyksiä on paljon ja vastauksia ei sovi hoputtaa. Pohdinnan tueksi ja vastapainona on hyvä tehdä ja toimia yhdessä muiden kanssa, uutta kokeillen ja ajatuksia jakaen. Ryhmätoiminnan tavoitteena on saatella ihmisiä hyvinvointipohdintojen ääreen yhteisen tekemisen siivittämänä.

Voit lukea lisää teemoista täältä: Hyvinvointi arjessa

Tule mukaan ohjaajakoulutukseen!

Hyvä Päivä -ohjaajakoulutus on tarkoitettu nuorisotyössä tai ammatillisissa oppilaitoksissa työskenteleville ammattilaisille, joilla on mahdollisuus järjestää ryhmätoimintaa osana omaa työtään.

Ryhmätoiminta on suunnattu tukea tarvitseville 16-29-vuotiaille nuorille jotka

 • eivät olet osallistumishetkellä töissä tai opiskelemassa
 • opiskelevat toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai tutkintoon valmentavassa TUVA-koulutuksessa

Ohjaajakoulutuksia järjestetään neljä vuodessa. Koulutukset toteutetaan etäyhteyksin, joten olet tervetullut osallistumaan ympäri Suomen! 🙂 Tulevien koulutuksien aikataulut löydät sivulta Ohjaajakoulutus

 

Miten mukaan toimintaan?
 1. Osallistu ohjaajakoulutukseen. Seuraavan koulutuksen aikataulut löydät Ohjaajakoulutus sivulta.
 2. Kun haluat aloittaa ryhmän, varaa aloituspalaveri hanketiimin kanssa hyvissä ajoin ennen suunniteltua aloitusajankohtaa. Palaverissa käydään läpi käytännön asioita ja alustavia suunnitelmia.
 3. Rekrytoi ryhmään osallistujia. Sopiva ryhmäkoko on 6-12 nuorta.
 4. Tutustu ennakkoon ensimmäisten tapaamiskertojen sisältöihin ja tehtäviin. Aloita ryhmätoiminta.
 5. Kerää ryhmän päätteeksi palautteet osallistujilta ja tee ryhmän tapaamisista koonti, josta ilmenee mitä ryhmätoiminnnan aikana on tehty sekä ryhmäkertojen osallistujamäärät. Koonti käydään läpi loppupalaverissa hanketiimin kanssa.

Toimintamalliin voit tutustua tarkemmin sivulla Tietoa toiminnasta