Warm-up
Warm-up
 • Minkälainen porukka meillä on?

  Tutustumisharjoituksena esim. kaverin tarinan piirtäminen. Henkilö A kertoo itsestään ja samalla henkilö B piirtää muistiinpanot hänen tarinastaan. Vaihdetaan kertojaa ja piirtäjää. Lopuksi pari esittelee toisensa muille ryhmäläisille piirtämiensä muistiinpanojen kautta. Tehtävässä voi vapaasti kertoa itsestään ja elämästään haluamiaan asioita. Sovellus: Jos vapaasti itsestä kertominen tuntuu vaikealta, tehtävänantoa voi rajata esim. ”Kerro parille KOLME ASIAA ITSESTÄSI (voit vapaasti valita, mitä haluat kertoa) sekä MITÄ ODOTAT RYHMÄLTÄ.

Ryhmäporina
Ryhmäporina
 • Lataa tiedosto 171220_ryhmaohjelma_ryhmalaisille.pdf
  Mitä meidän porukka tekee Hyvä päivä -ryhmän aikana?

  Jaetaan ryhmäohjelma ryhmäläisille ja käydään läpi aikataulu ja Hyvä päivä-toimintaa käytännössä. Yhden ryhmätapaamisen suunniteltu kesto n. 3-4 tuntia. Perustetaan WhatsApp-ryhmä.

 • Miten haluamme liikkua Hyvä päivä -porukalla?

  Ryhmän yhteisten liikkumisten (ryhmätapaamiset 2, 4, 6 ja 8) ideointi seisten kahdessa ryhmässä fläppitaulujen äärellä/post it -lappuja käyttäen.

 • Lataa tiedosto 171220_pelisaannot.pdf
  Minkälaiset pelisäännöt haluamme ryhmällemme?

  Jokainen miettii ensin itse ja yhteiset pelisäännöt päätetään yhdessä keskustellen. Mikä on ryhmäläisille tärkeää ja miksi? Huomatkaa keskustella viimeistään tässä kohdassa myös pelisäännöistä WhatsAppiin liittyen!!!

Wrap up
Wrap up
 • Lataa tiedosto new_hymynaamapalaute_pohja.docx
  Hymynaamapalaute

  Täytetään hymynaamapalaute. Tämä sama palaute täytetään jokaisen ryhmätapaamisen lopuksi. Voitte käyttää myös jotain muuta teille sopivaa menetelmää palautteen keräämiseen.

 • Tänään vien täältä mukanani…

  Fiiliskierros ennen lopetusta on tärkeä rutiini ryhmätapaamisilla. Loppukierroksella jokainen pääsee vielä kertomaan mitä mielen päällä liikkuu tapaamisen lopuksi. Ohjaajat voivat vapaasti valita kierroksella käytettävän kysymyksen tai väittämän, jonka avulla kierros käydään. Vinkki: Fiiliskierroksen tukena voi käyttää esim. kuvakortteja!

Tehdään yhdessä

Nautitaan hyvää ruokaa yhdessä.
Nautitaan hyvää ruokaa yhdessä.

Ensimmäiselle kerralle kannattaa suunnitella joku kiva ja helppo ruoka esim. smoothien tai rahkan valmistus ja valmiit leivät, johon saa itse koota täytteitä. Täytevaihtoehtoihin tietysti runsaasti väriä!

Kotitehtävät

Minkälaisia tähtihetkiä arjestasi löytyy?
Minkälaisia tähtihetkiä arjestasi löytyy?

Arjen tähtihetket: Kuvataan WhatsAppiin 3(-5) tähtihetkeä päivittäin. Mikä tuo iloa/hyvää fiilistä päivääsi? Minkälaisia itsellesi toimivia asioita löydät arjestasi? Mitkä asiat rytmittävät päivääsi? Ohjaajien kannattaa kirjata tehtävä kaikkien näkyville WhatsAppiin. Esim. ⭐ Kuvaa 1-5 arjen tähtihetkeä (tänään). Voit kuvata useampanakin päivänä, jos innostut! Mikä tuo iloa/hyvää fiilistä siun päivään? Mikä on siun arjessa sellaista, mistä haluat pitää kiinni? ⭐

 

Muut tarvikkeet

Värikyniä ja paperia

Fläppipaperia