Warm-Up
Warm-Up
  • Mitä odotat tänään ryhmästä?

    Huomatkaa fiiliskierroksella ottaa mukaan myös lyhyt esittäytymiskierros, jos uusi ihminen Marttalasta on mukana ryhmässä tällä kerralla.

Kokeilujen purku
Kokeilujen purku
  • Miten rytmikokeilusi onnistui?

    Mitä kokeilit? Miten kokeilusi omasta mielestäsi onnistui janalla 1-10? Mikä auttoi onnistumaan? Haluatko jatkaa samaa kokeilua? Olisiko kokeilua hyvä muokata jotenkin tai haluatko ehkä vaihtaa kokonaan uuteen kokeiluun? Uuden kokeilun suunnittelun tukena voi toimia ”hyvää arkirytmissäni” -fläppi, jos olette sellaisen tehneet edellisellä tapaamisella.

Yhdessä juttelu
Yhdessä juttelu
  • Mitä on terveellinen syöminen?

    Käydään läpi terveellisen ruokavalion perusteet yhdessä keskustellen, esimerkiksi Marttojen materiaaleja hyödyntäen. Omien ruokatottumusten reflektoinnin tukena kannattaa hyödyntää tapaamisella 2 täytettyä vuorokausiympyrää. Mitä hyvää tunnistat omissa ruokatottumuksissasi? Ohjaaja tai ryhmäläiset voivat kerätä hyviä asioita fläpille näkyväksi.

Kokeilun suunnittelu
Kokeilun suunnittelu
  • Lataa tiedosto 171220_ruokakokeilun_suunnittelu.pdf
    Mitä hyvää voisit kokeilla lisätä ruokatottumuksiisi?

    Suunnitellaan konkreettiset kokeilut. Mitä hyvää haluat tehdä lisää tai mitä uutta kivaa haluaisit kokeilla? Miten varmistat kokeilun onnistumisen?

Wrap up
Wrap up
  • Kiitos minulle tänään… Kiitos ryhmälle tänään..

    Loppukierrokselle kannattaa asettua niin että ryhmäläiset näkevät ja kuulevat kaikki toisensa.

  • Lataa tiedosto new_hymynaamapalaute_pohja.docx
    Hymynaamapalaute

    Täytetään hymynaamapalaute. Voitte käyttää myös jotain muuta teille sopivaa menetelmää palautteen keräämiseen.

Tehdään yhdessä

Nautitaan hyvää ruokaa yhdessä.
Nautitaan hyvää ruokaa yhdessä.

Mikä ruoanlaitossa on mukavaa? Mikä tekee ruokahetkestä kivan? Ruokailun yhteydessä ryhmäläiset voivat myös suunnitella mitä ruokaa valmistetaan Marttalassa seuraavalla kerralla.

Kotitehtävät

Kuvataan ruokakokeilut WhatsAppiin.
Kuvataan ruokakokeilut WhatsAppiin.

Kokeilupaperit mukaan seuraavalle kerralle. Näin kokeilujen purkukeskustelua on helpompi ohjata ja tarvittaessa muokata kokeiluja konkreettisimmiksi.

Millaisia liikkumismahdollisuuksia meillä on?
Millaisia liikkumismahdollisuuksia meillä on?

Tämän kotitehtävän tarkoitus on huomata liikkumismahdollisuuksia omassa lähiympäristössä. Tehtävän voi antaa ryhmätapaamisen lopuksi tai WhatsApp-ryhmässä.

Esim.

”Minkälaisia liikkumismahdolllisuuksia bongaat lähiympäristössäsi? Kuvaa tai kirjoittele WhatsAppiin! Muista, että voit ajatella liikkumista laajasti ja kyse on MAHDOLLISUUKSISTA eli ei ole väliä, hyödynnätkö näitä mahdollisuuksia vai et.”

Muut tarvikkeet

Fläppitaulu ja tussit